Pilates

Pilates-menetelmä on kaikille liikkujille sopiva, looginen ja aina uusia haasteita tarjoava liikuntamuoto. Pilates-liikkeitä voidaan soveltaa erilaisille kehotyypeille ja kuntotasoille. Menetelmästä hyötyvät siten kuntoilijat, kuntoutettavat, synnytyksestä palautuvat äidit, urheilijat sekä liikunta-alan ammattilaisetkin. Säännöllinen Pilates-harjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä kehotietoisuutta.

Pilates-harjoittelun päätavoitteena on kehittää optimaalista toiminnallista ryhtiä. Tähän pyritään keskikehon syviä lihaksia vahvistamalla, opettamalla fysiologisesti oikeaoppisia liikeratoja ja syventämällä hengitystä. Pilates-liikkeiden teho perustuukin kuuteen harjoittelua ohjaavaan periaatteeseen: tarkkuus, keskittyminen, keskittäminen, kontrolli, virtaus ja hallittu hengittäminen.

Miten aloitan?

Pilates-harjoittelu aloitetaan Pilates alkeiskurssilla tai yksityistunneilla. Yksityistunti on suositeltava aloitustapa erityisesti tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiville turvallisen harjoittelun takaamiseksi.

Perustason viikkotunneille voit osallistua Somatic Pilates, MPP, STOTT PILATES® tms. alkeiskurssin käyneenä tai vastaavat tiedot ja taidot yksityistunneilla oppineena. Viikkotunneille osallistuminen edellyttää etukäteisvarausta. Pienen ryhmäkoon vuoksi maksuttomat peruutukset on tehtävä 12h ennen tunnin alkua. Peruuttamattomista varauksista veloitetaan täysi kertamaksu.

PilatesReformer ja PilatesChair

Moov Turku aloitti ensimmäisenä kaupungissaan PilatesRefomer laitetunnit vuonna 2009. STOTT PILATES® Group SPX™ Reformer -laitteilla voidaan liukuvien osien ja jousien avulla muokata pilatesharjoitteita helpommaksi, vaikeammaksi tai raskaammaksi. Vuonna 2018 laiterepertuaari on kasvanut STOTT PILATES® StabilityChair -tuoleilla. Laiteharjoittelu sopii kaikenkuntoisille aina selkäleikkauksesta kuntoutettavista huippu-urheilijoihin. Pilateslaiteharjoittelu on erinomainen keino korjata kehon lihasepätasapainotiloja sekä kuntouttaa lihaksistoa esim. leikkauksen jälkeen.

Reformer- tai Chair-laiteharjoittelu on suositeltavaa aloittaa yksityisohjauksessa. Laiteharjoittelun voi aloittaa myös PilatesReformer tai PilatesTuoli alkeisryhmässä. Alkeisryhmän koko on 3 henkilöä. Pienryhmäalkeiskurssille on suosituksena lajin hyvä perusperiaatteiden hallinta ja/tai 1-6 kk kestänyt säännöllinen PilatesMatto harjoittelu ammattitaitoisen ohjaajan tai ohjaajaharjoittelijan opastuksella.

pilatesturku_pilates.jpg